VERİNİN HAYAT BULDUĞU YER: ERETEAM

Ereteam Genel Müdür Yardımcısı Suat Örslü, “Türkiye’ nin ilk yazılım hizmeti danışmanlığı ve veri analizi şirketlerinden biri olan Ereteam, Kutlay Erdal Şimşek ve Berrin Şimşek önderliğinde, 2001 yılının mayıs ayında “Verinin Hayat Bulduğu Yer” mottosu ile bütçeleme çözümleri sağlayan bir danışmanlık şirketi olarak yola çıktı. Veri odaklı karar alma kültürünü kuruluşlara adapte etme vizyonu ile kurulan Ereteam, bugün deneyimli ekibiyle, iş zekâsı, performans yönetimi, kurumsal pazarlama yönetimi, veri entegrasyonu, finansal kaynak planlaması ve risk yönetimi gibi çok geniş alanda çözüm ve hizmet sunan bir şirket olarak yoluna devam ediyor.

Büyük veri ve analitik alanlarında kurumsal şirketlere etkili bilişim çözümleri sunan Ereteam, İstanbul ve ABD, New Jersey ofisleri üzerinden faaliyet sürdürüyor. Data Robot teknolojisinin ülkemizdeki tek temsilcisi olan, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri ile etkili iş ortaklıkları gerçekleştiren Ereteam, ürün ve çözüm yelpazesini daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Kamu, finans, telekomünikasyon, ilaç, sigorta ve perakende gibi birçok sektöre veri analizi ve iş optimizasyonu çözümleri sunan Ereteam, Türkiye’deki büyük firmaların iş dönüşümüne yüksek katkı sağlamaktadır. Unilever, Turkcell gibi firmalara hizmet vererek sektöre adım atan Ereteam, günümüzde Akbank, Garanti BBVA, ING, TEB, Fibabanka, THY, Roche, Migros, Koçtaş gibi büyük kurum ve kuruluşlara hizmet vermesinin yanı sıra IBM, DataRobot, HCL Unica, Alteryx, Theobald, Tableau gibi dünya devleri ile iş ortaklığını sürdürmektedir” dedi.

KOBİ’lerin veri odaklı bir iş kültürü oluşturmalarını sağlamak

 ERETEAM olarak KOBİ’lere ne tür çözümler, hizmetler sunuyorsunuz, KOBİ’lere hangi katma değerleri kazandırıyorsunuz? KOBİ’ler ERETEAM’dan nasıl faydalanıyor?

Dijitalleşmenin öncelikli olmasıyla birlikte tüm kurumlar gelişen dinamiklere bağlı olarak az veya çok dijital dünyaya yatırım yapıyorlar. Dijital dönüşümün de kalbini “veri” oluşturuyor diyebiliriz. Günümüzde veri ve analitik, daha iyi karar verme ve sonraki eylemlere girdi oluşturabilme adına daha da önemli hale gelmiştir. Kurumların önlenemeyen veri artışıyla mücadele etmesi, oluşturdukları, çoğalttıkları, depoladıkları, yönettikleri ve kullandıkları veri türünü daha iyi anlamaları gerekiyor. Verilerden yararlanamamak, kurumların öğrenen, büyüyen ve değişen bir organizasyon olmasını engellemektedir. IDC’nin Türkiye BT karar vericileri ile temmuz 2021’de yapmış olduğu araştırma sonuçlarına göre kurumların %72’si veri araçları ve analitik teknolojilerini iş ortamlarında her gün kullanıyor. Biz de bu alanda KOBİ’lerin veri odaklı bir iş kültürü oluşturmalarını sağlamak için; farklı ortamdaki verilerini daha anlamlı hale getirerek, konsolide edilmiş, karar verme süreçlerini kolaylaştırıcı raporlar ve dashboardlar hazırlıyoruz. Eğer veri altyapıları uygun ise buradan geleceğe dönük satış ve üretim tahminleri yapıyoruz. Bu sayede geleceğin belirsizliklerine karşı müşterilerimize daha öngörülebilir tahminler yapmalarını da sağlamış oluyoruz.

“Bütçe Planlama ve Finansal Raporlama”

Yine benzer şekilde “Bütçe Planlama ve Finansal Raporlama” tüm KOBI’lerin ihtiyacı olan konuların başında geliyor. Tüm ticari işletmeler işlerini para kazanmak için yapıyorlar ve bu aşamada gelir gider dengesinin planlanması onlar için hayati önem arzediyor.  Enflasyon, faiz ve döviz gibi önemli parametreleri bütçeleme süreçlerine dahil ederek, iyi/kötü senaryoları çalışıyorlar ve karar verdikleri bütçeyi takip ediyorlar. Sahadan verilerin toplanmasından (personel masrafları, elektrik/ su giderleri), satış primlerinin dağıtılmasına kadar tüm süreçleri merkezi bir platformdan takip edebiliyorlar. Burada müşterilerimize uygulama danışmanlığı dışında süreç danışmanlığı hizmetleri de vermekteyiz.

 Yazılımlar şirket hedeflerine ulaşmak için birer araçtır

 Yazılım konusunda bilinmesi gerekenler, doğru bilinen yanlışlar nelerdir?

Yazılımlar şirket hedeflerine ulaşmak için birer araçtır. Yazılım konusunda firmalar genelde fiyata göre karar vermekteler. Burada önemli olan ilgili yazılım araçlarının fiyatı değil, firma kültürü ile birleştirip, operasyonel süreçleri kısaltıp, doğru kararlar almanıza yardımcı olacak şekilde kullanabilmenizdir. Bu nedenle firmanızın büyüklüğüne, sektörüne, çalışma yapınıza uygun yazılımları doğru danışmanlık şirketleri ile tercih etmeniz çok önemlidir. Bunları yaptığınızda zaten yatırım maliyetlerinizi çok kısa bir süre içerisinde çıkartıp, rekabetin zorlaştığı günümüz koşullarında daha avantajlı hale gelebilirsiniz.

 Hedeflerimizi yakalamış durumdayız

 2021 yılını şirketiniz adına değerlendirir misiniz?

2020 yılında tüm dünyayı sarsan pandemi süreci bizleri de çok fazla  etkilemişti. Ama 2021 yılı itibarıyla hızlı bir toparlanma sürecine girdik diyebilirim. Türkiye içerisine yapmış olduğumuz projelerin yanında, yurtdışına yapmış olduğumuz projelerde bize bu açıdan ciddi fırsatlar getirdi. Senenin kapanmasına önümüzde birkaç ay olmasına rağmen dolar bazlı geçtiğimiz senenin üzerinde ciroları yakalamış durumdayız.

ÖZEL HABER

Ahmet Doğan-KOBİLIFE

Diğer Makaleler

İlginizi Çekebilir