Yükleniyor
Uniteroom Kurucuları Mustafa Burak Dost/Avni Burak Özşahin ile son gelişmeleri değerlendirdik.
Uniteroom’u okuyucularımıza tanıtır mısınız?
Mustafa Burak Dost: Digitech çatısı altına kurulan Uniteroom için “interaktif online konferans ve sistem yönetimi platformu” diyebiliriz. Sunduğu yenilikçi çözümler dolayısıyla yeni nesil online eğitim ve kurumsal toplantı-seminer-konferans gibi dijital uygulamalar da sunuyoruz. Özellikle eğitim dünyasına büyük bir konfor getireceğini düşündüğümüz Uniteroom, 2,5 yıl önce üniversitede aldığım ek ders esnasında, eğitmenin daha anlaşılabilir olması için kullandığı yardımcı aplikasyonlar sayesinde gelişen bir proje. Birden fazla programın aynı anda çalışması yerine tek bir platformdan tüm ihtiyaçları karşılayabilmesi fikriyle yola çıktık. Ortağım Avni Burak Özşahin ile beraber bu fikir için hemen harekete geçtik ve Aralık 2020’de Digitech’i kurduk. Digitech, bünyesinde eğitim teknolojileri ve oyun yazılımları bulunan bir teknoloji firması. Ekim 2021’de de Ar-Ge çalışmalarını tamamladıktan sonra Digitech’in lokomotif ürünü Uniteroom’u piyasaya sunduk. Uniteroom’u, eğitim kurumları ve şirketler için iki ayrı yapıda geliştirdik. Okullara/akademilere ayrı, şirketlere ayrı modüller ve arayüzler sunuyoruz. Özellikle pandemi döneminde artış gösteren online eğitim, konferans veya toplantı gibi tüm görüşmeler Uniteroom ile çok daha zahmetsiz bir şekilde yapılabiliyor. Platformda, eğitim kurumları için canlı video konferans modülü, sınav modülü, haberleşme ve raporlama modülü gibi pek çok kullanıcı dostu modül bulunuyor. En ilgi çekici kısmı ise arka tarafta yapay zekanın çalıştığı sınav modülü ve konferans modülü. Böylece bilginin etik ortamda test edilmesini ve kurumsal firmalar da seminer ve toplantılarını daha interaktif ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilmesine olanak sağlıyor. Kurumlar için webinar, filigran, haberleşme, anket ve analiz modülleri de sunuyoruz. Kısacası Uniteroom, eğitim alanındaki son teknolojileri bir araya getiren, bu alandaki tüm ihtiyaçları tek bir panel üzerinden sunarak hem eğitimci hem de öğrenci için hayatı kolaylaştıran, hızlandıran ve aynı zamanda güvenilir kılan yeni nesil bir platform. Üstelik bu platformdan sadece eğitim kurumları değil KOBİ’ler de dahil olmak üzere kurumsal şirketler de yaralanabiliyor.
Kurumlar ekiplerini kolayca takip edebiliyor
Uniteroom olarak KOBİ’lere hangi katma değerleri sunuyorsunuz? KOBİ’ler sizden nasıl faydalanıyor? KOBİ’lere katma değeriniz ne oluyor?
Avni Burak Özşahin: Uniteroom, eğitim kurumlarının olduğu kadar KOBİ’lerin de online görüşmelerde hayatını kolaylaştıran birçok avantaja sahip. Pandemiyle birlikte toplantı sayılarında yoğun bir artış olduğu aşikar. Artık online toplantılarda da aradıklarımız, taleplerimiz değişti ve gelişti. Daha hızlı, interaktif, katılımcı sınırı olmayan, kolay kullanılabilir olan ve her şeyin tek panel üzerinden yürütüldüğü online toplantılar istiyoruz. Geliştirdiğimiz yazılım sayesinde bu vaatlerin hepsini yerine getiriyor aynı zamanda kurumların ihtiyacına uygun özel ve özgün arayüzler de tasarlıyoruz. Böylece, ister büyük ister küçük etkinlik ve toplantılar olsun, büyük salonlara kaynak harcanması gerekmiyor. Ayrıca, kurum karşı tarafa da teknolojiyi bilen, kullanan çok daha kurumsal, profesyonel ve vizyoner bir algı sunuyor. Çok daha büyük kurumlar ise 1000+ kişi katılımcıyla yapılabilmesine imkan sunduğumuz toplantıları yine daha az maliyetle iki kat daha hızlı gerçekleştirebiliyor. Bununla birlikte Uniteroom’un en önemli özelliği; kurumların ekiplerini kolayca takip edebileceği, onların daha etkin ve verimli, hatta planlı çalışmasını sağlayacak imkanlar da sunuyor olması. Kurumlara özel hazırladığımız webinar, filigran, haberleşme, anket ve analiz modülleri de iş süreçlerini kolaylaştırıyor. Örneğin, herhangi bir kararla ilgili çalışanlarından fikir almak isteyen kurumlar, Uniteroom’un özel arayüzünde duyurular yapabiliyor, anketler açabiliyorlar. Çalışanlarını teker teker analiz edebiliyor ve iş verimliliklerini net bir şekilde anlık olarak görebiliyorlar.
Eğitim dünyasına yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz
Uniteroom’un hedef ve yatırımları nelerdir, değerlendirir misiniz?
Mustafa Burak Dost: Önceliğimiz, eğitim kurumları. Online eğitimlerin arttığı bir dönemde, yaşanan aksaklıkların önüne geçmek ve öğrenciler için daha verimli bir ortam oluşturmak ilk hedefimiz. Bu anlamda sunduğumuz yeniliklerle eğitim dünyasına yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz. 2022 yılı içerisinde en az 10 üniversiteye ulaşmak istiyoruz. Bununla birlikte online görüşemeye ihtiyaç duyan KOBİ’ler dahil irili ufaklı tüm kurumlar da odak noktamızda. Uniteroom’u hayata geçirdikten çok kısa süre sonra Türkiye’nin önemli şirketlerinin ilgisini çektik. Bu başarımızı globalde de sürdürmeyi hedefliyoruz. Uzun vadedeki hedefimiz, özellikle online eğitimde geri kalmış ve pazar açığı olan ülkelere ulaşmak. Gelecek 5 yıl içinde online eğitim ve toplantıların giderek yaygınlaşacağını ve pazar büyüklüğünün 2 trilyon dolara çıkacağını ön görüyoruz. Bu pazarda Türk menşeili bir şirket olarak ülkemizi gururla temsil etmek istiyoruz. Bu gelişmeler doğrultusunda ciromuzu 1 milyon dolar üzerine çıkarmak da hedeflerimiz arasında.
2021 yılı şirketiniz adına nasıl geçti?
Avni Burak Özşahin: Digitech’i kurduğumuz Aralık 2020’den bu yana yoğun bir şekilde ürünlerimizin Ar-Ge çalışmalarına odaklandık. Tüm enerjimizi oyun departmanımızın çıkardığı oyunlar, dışarıdan ortaklık yaptığımız farklı projeler ve Uniteroom üzerinde yoğunlaştırdık. Uniteroom’u Ekim ayında faaliyete geçirdik. Yıl sonuna kadar Uniteroom’un eğitim kurumlarına ve şirketlere ulaşması için aktif bir şekilde çalışacağız.
ÖZEL HABER
Ahmet Doğan-KOBİLIFE