Sektör lideri Eset Türkiye, KOBİ’lere sunduğu güvenlik çözümleri ile tercih ediliyor

Siber güvenlik dünyada ve Türkiye’de hızla gelişen bir alan. ESET, bugün dünyanın en büyük siber  güvenlik şirketlerinden biri konumunda. 1992 yılında kuruldu ve o günden bu yana dünya genelinde bireysel ve kurumsal kullanıcılara hitap eden antivirüs yazılımları, internet güvenliği ürünleri, veri kaybını önleme yazılımları, şifreleme programları gibi siber güvenlik çözümleri sunuyor ve geliştiriyor. Eset Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal,ESET Türkiye olarak sektörümüzde lider konumdayız. Hem kurumsal hem de bireysel müşterilerimize geniş satış ağımız ve teknik desteğimiz ile en iyi hizmeti sunma çabası içerisindeyiz. ESET’in hem bireysel hem de kurumsal olarak ülkemizin en çok tercih edilen siber güvenlik markası olarak öne çıktığını görüyoruz. Kurumsal tarafta her ölçekteki KOBİ’ler ve büyük kurumsal yapılar için geliştirilen ve tüm dünyada kullanılan çözümlerimizle çok güçlü koruma kalkanları oluşturuyoruz. Global düzeyde Türkiye’de de müşteri ve kullanıcılarımıza ‘Güvenli teknolojinin keyfini çıkarın’ diyoruz” dedi.

KOBİ’ler, siber saldırılara karşı yeterince savunma geliştiremiyorlar

KOBİ’lere yönelik sağladığınız siber güvenlik çözümleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Yapılan araştırmalara göre KOBİ’ler işletmelerin yüzde 90’ını oluşturuyor ve istihdamın yüzde 50’sinden fazlasını temsil ediyor. Ekonomimizde oldukça büyük bir öneme sahip. Ne yazık ki KOBİ’ler, siber saldırılara karşı yeterince savunma geliştiremiyorlar. Bunun sonucunda da iş ve para kaybına maruz kalıyorlar. Bunun temelinde kaynak ve personel eksikliği, bütçelerin sınırlı oluşu, saldırılar karşısında tecrübe sahibi olunamaması gibi sebepler yatıyor. Tüm bu değerlendirme neticesinde KOBİ’lere önerimiz, otomatize edebileceğimiz, sistem içerisinde olmazsa olmaz diyebileceğimiz çözümleri muhakkak kullanmaları olacak. Her bilgisayarda Endpoint (güvenlik yazılımı) çözümü muhakkak olmalı. En sık karşılaşılan sorunların başında fidye yazılımları ve sıfır gün atakları geliyor, bunlardan korunabilmek için Sandbox ürünü kullanılmalı. Eğer şirket dışından (uzaktan) bağlantı yaparak sisteme bağlanıyorlarsa MFA (çoklu faktör kimlik doğrulama) çözümleri tercih edilmelidir. Uzaktan bağlantı konusunda hala en yoğun kullanılan yöntem, RDP (Remote Desktop Protokol). Örneğin 2020 yılında Türk şirketlerine yapılan RDP saldırıları yüzde 571 oranında artış gösterdi. Türk şirketlerine yapılan brute-force (kaba kuvvet) saldırıları 609 milyon adet olarak raporlandı. 14 bin 500 şirket hedef alındı.  Kısacası sadece bu üç çözüm bile sisteme yapılabilecek kötü niyetli müdahaleleri en aza indirecektir.

Bulut tabanlı (cloud) sistemler

Pandemi süreci, yazılım sektöründen beklentileri ve talepleri nasıl etkiledi? Bu süreçten KOBİ’ler nasıl etkilendi ?

Pandemi süreci uzaktan çalışmanın aslında ne kadar önemli olduğunu ve bu yöntemle de işlerin devamlılığının sağlanabileceğini herkese gösterdi . Buna karşın  birçok firma buna alt yapı ve en önemlisi güvenlik seviyesi anlamında hazırlıklı değildi. Bireysel cihazlar kurumsal alanlarda da kullanıldı ve bu noktada bazı güvenlik açıkları meydana geldi. Çalışanlar uzaktan bağlantı yaparak işlerine devam ettiler  fakat çoklu kimlik doğrulama ürünlerini  belki olmadığı için kullanmadılar ya da kullanamadılar. Kullanılan şifreler basit ve tahmin edilebilir, kırılabilir türdendi. Sistemin olmazsa olmazı dediğimiz Endpoint çözümü tüm makinelerde kurulu değildi ya da şirketler lisanslı bir güvenlik ürününe sahip değillerdi. Tüm bu nedenler, yazılım konusunda yatırım yapmamız gerektiğini ciddi manada bizlere hatırlattı. Halen  bu alanlarda eksiği olan firmaların var olduğunu gözlemliyoruz, kendilerine  bu eksikleri tamamlamaları gerektiğini paylaşıyoruz; önerilerimizi paylaşıyoruz. Bu süreçte ürünlerimizdeki en büyük gelişme, öne çıkarttığımız konu, sunduğumuz güvenlik çözümlerinin bulut tabanlı olmasıydı. Bulut tabanlı (cloud) sistemler, içeride kaynak ayırmanıza gerek duymayacağınız, güncelleme takip etmenize gerek bırakmayan, kurulumu, dağıtımı çok daha basit sistemlerdir. Bu yüzden, bulut tabanlı çözümler kullanıcıların, (özellikle personel sıkıntısı çeken şirketlerin) tercih sebebi oldular. Diğer taraftan ülkemizde sıkı bir denetim ve çalışma yürütülen KVKK (Kişisel Verileri Koruma Kanunu) konusu kapsamında da verilerimizin değerini, onlara sahip çıkmamız gerektiğini ve belli önlemlerin alınması gerektiğini ciddi manada hatırladık. Bu doğrultuda da DLP çözümümüz ile gerekli önlemlerin alınmasında destek sağladık. Siber güvenlik gelişen bir alan. KOBİ’lerin ihtiyaçları genişliyor. Risk ve tehdit alanları büyüyor. Bunu her geçen gün daha yakından görüyoruz.  Çoklu güvenlik katmanı kullanımı, bulut tabanlı ürünlerin ve kiralama yöntemlerinin tercih edilmesi gibi birçok seçimler yakın gelecekte bizi bekliyor.

ESET Türkiye olarak sektörümüzde lider konumdayız

Hedef ve yatırımlarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Siber güvenlik kategorisinde sürekli bir araştırma, geliştirme ve yatırım söz konusu. Yeni ürünler, çözümler ve hizmetler sunuyoruz. Var olanları geliştiriyoruz. Çok dinamik bir sektörde hizmet sunuyoruz. ESET Türkiye olarak sektörümüzde lider konumdayız. Müşterilerimize her zaman en iyi hizmeti verebilmek için çaba harcıyoruz. Hem müşteri hizmetleri hem de teknik destek konusunda geniş ve alanında yetkin bir ekibimiz var. Müşteri portföyümüzü daha da geliştirmek;  siber güvenlik konusunda deneyimli, çözüm ortakları ile çalışmalarımızı artırarak  devam ettirmek hedefindeyiz. Düzenlediğimiz eğitimlerle, siber güvenlik konusunu her yönüyle ele almaya çalışıyor, merak edilen sorulara cevap sunmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda ilk hedefimiz, müşterilerimizi güncel tehditlere karşı  bilgilendirmek ve onların koruma altına alınmasını sağlamak . Eksik olan güvenlik katmanlarını sistemlerine dahil etmek. Ayrıca ürün hizmeti alınan çözüm ortaklarımızı güvenlik konusunda daha uzman bir noktaya taşıyarak müşterilerimize kusursuz ve güvenilir bir hizmet anlayışı sunmak.

ÖZEL HABER

Ahmet Doğan-KOBİLIFE

Diğer Makaleler

İlginizi Çekebilir